• hr
  • en
  • de
  • it
  • ru

ZAGREB CONNECT: Odabrani finalisti EBAN WINTER UNIVERSITY 2016

finalisti-1024x536

Organizatori startup natjecanja Zagreb Connect i EBAN Winter University 2016 konferencije su na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj upravi objavili imena 20 finalista ovogodišnjeg izdnanja natjecanja. Finalisti su izabrani između 150 prijavljenih timova iz čitave Europe i svijeta, a kvaliteta prijavljenih ideja nadmašila je sva očekivanja. 20 odabranih timova ovime će dobiti veliki poticaj i priliku da svoje ideje predstave pred 400 poslovnih anđela i investitora te osvoje nagradu iz bogatog nagradnog fonda čija je vrijednosti 100.000 eura, od toga čak 50% u novcu. Zagreb Connect startup natjecanje ove godine se održava u sklopu EBAN Winter University 2016. konferencije kojoj će generalni sponzor ove godine biti Vipnet.

„Već sada mogu reći da nas čeka spektakl! Na Zagreb Connect prijavilo se 150 timova iz cijele Europe i svijeta od kojih je 110 zadovoljilo sve uvjete. Zbog velikog interesa uveli smo i posebnu nagradu publike u iznosu od 5.000 eura za koju će, putem posebne aplikacije moći glasati svi kupci karata. Naravno, finalistima ćemo omogućiti posebne uvjete za dodatne karte kako bi osigurali jaku podršku svojim pitchevima. Veselim se jakoj konferenciji koja će uglednim gostima pokazati što sve Hrvatska može te otvoriti vrata za nove investicije za koje sam siguran da će ovaj događaj potaknuti.“ – izjavio je predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela – CRANE i organizator konferencije Davorin Štetner. 

Finalisti Zagreb Connecta dolaze iz čak 7 zemalja – Hrvatske, Slovenije, Danske, Velike Britanije, Irske, Bosne i Hercegovine i Jamajke, a od toga čak 11 timova iz Hrvatske. Organizatori konferencije ovom su prilikom najavili i ekskluzivnu vijest vezanu uz EBAN Winter University 2016. – podršku konferenciji tako će u ulozi generalnog sponzora pružiti tvrtka Vipnet, koja i na ovaj način daje svoj obol u podržavanju poduzetničkog impulsa. Izvršni direktor za segment poslovnih korisnika Vipneta, Mislav Galler je ovim povodom izjavio: „Pridružujem se čestitkama svim finalistima za koje vjerujem da su svojim radom zavrijedili predstaviti svoje projekte na najvećoj europskoj konferenciji poslovnih anđela. Drago mi je da Vipnet kroz suradnju s CRANE-om i Gradom Zagrebom nastavlja biti podrška inovacijama i poduzetnicima koji su temelj razvoja našeg gospodarstva“

Gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Milan Bandić dao je posebni osvrt na napore koje Grad ulaže u poticanje lokalne starup scene. „Čestitam svim finalistima koji će biti dio našeg Zagreb Connecta i EBAN Winter Universitya, a što će biti samo početak naše podrške na njihovom putu uspješnih poduzetnika. Posebno me veseli što je finale Zagreb Connecta, uz veliku konkurenciju iz cijelog svijeta, osiguralo čak 11 timova iz Hrvatske što pokazuje da imamo puno mladih talentiranih ljudi. Vodeći se ovim rezultatima Grad Zagreb nastavit će i dalje biti podrška poduzetnicima u Zagrebu i Hrvatskoj, a svim timovima želim puno sreće na natjecanju“ – zaključio je gradonačelnik Grada Zagreba.

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i ove je godine ponosni partner konferencije.