• hr
  • en
  • de
  • it
  • ru

Službeno započeo KISS ME projekt

Predstavnici Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) s ostalim projektnim partnerima te uvaženim gostima i dionicima proslavili su Kick Off Event KISS ME projekta u četvrtak, 29. lipnja u Kleveu (Njemačka). Projektni partneri su predstavili pristupe u svojim regijama gostima iz nizozemsko-njemačke granične regije, a u drugoj polovici događaja je slijedio niz radionica.

Na tim radionicama sudionici su razgovarali o idućim temama:

Kako se industrija / tvrtke / mala i srednja poduzeća (MSP) mogu uključiti u prekogranične inovacijske procese?

Kako se može oblikovati budućnost politike MSP-a u kontekstu INTERREG-a?

Koji su učinkoviti instrumenti nacionalne politike za poticanje inovacija i mogu li se ti instrumenti koristiti u drugim državama?

Koja je uloga vladinih / istraživačkih institucija u inovacijskim procesima?

Kako kulturne razlike utječu na prekograničnu suradnju?

Koji alati nedostaju u vašoj organizaciji kako bi prekogranična suradnja bila uspješnija?

Ishodi radionica čine značajan doprinos radu projekta. Ako ste zainteresirani za rezultate naših radionica, molimo kontaktirajte nas i rado ćemo ih podijeliti s vama!

Nakon službenog Kick Off Meeting-a, projektni partneri i odabrani regionalni dionici bili su pozvani u posjet ICER-ovom Centru za inovacije u Ulft-u gdje su stekli zanimljive uvide u inovacije i u “2000 godina proizvodnje”.

Projekt KISS ME ima za cilj ojačati inovacijske kapacitete malih i srednjih poduzeća uspoređujući pristupe četiri različita pogranična područja i razmjenom alata poboljšati instrumente politika s ciljem poticanja inovacija u malim i srednjim poduzećima u svakoj regiji. Rezultat projekta bit će uvođenje novih inovacijskih alata u svakoj prekograničnoj regiji, što će rezultirati velikim brojem MSP-ova koji će profitirati korištenjem najbolje prakse razrađene kroz projekt.

Više na stranicama http://www.interregeurope.eu/kissme