• hr
  • en
  • de
  • it
  • ru

Najavljujemo Global Entrepreneurship Week od 13.-19.11.2017. u Splitu

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), kao partner događanja, poziva vas na manifestaciju Global Entrepreneurship Week koja se održava u Splitu, na Ekonomskom fakultetu od 13. do 19. studenoga 2017. godine u organizaciji Sveučilišta u Splitu, Ekonomskog fakulteta u Splitu.

Global Entrepreneurship Week je manifestacija koja se održava jednom godišnje diljem svijeta, a služi proslavi poduzetništva, inovativnosti i kreatora posla koji pokreću startupove i sprovode ideje u stvarnost, potiču ekonomski rast i šire blagostanje svoje zajednice. Tijekom jednog tjedna u mjesecu studenom svake godine, GEW inspirira ljude posvuda kroz lokalne, nacionalne i globalne aktivnosti da istraže svoje potencijale kao poduzetnici i inovatori. Ove aktivnosti, od velikih natjecanja i događanja do networking druženja, povezuju sudionike s potencijalnim suradnicima, mentorima te potencijalnim investitorima, upoznavajući ih s novim mogućnostima i prilikama.

Tisuće novih startup-ova proizašli su iz “bootcamp”-ova organiziranih tijekom GEW-a. Stotine sveučilišta ojačala su svoju suradnju koja im pomaže u komercijalizaciji njihovih znanstvenih istraživanja. Istraživači i političari diljem svijeta uključuju se u rasprave s ciljem ispitivanja i unaprjeđivanja temeljnih politika potrebnih za promicanje poduzetničkog rasta. Mnogobrojni serijski poduzetnici uključuju se u GEW dijeljenjem svog znanja i održavanjem praktičnih treninga. Također, svjetski čelnici i lokalni izabrani dužnosnici podjednako su prihvatili ovu globalnu kampanju kako bi potaknuli gospodarski rast i razvoj startup-ova u svojim zemljama i zajednicama.

U sklopu GEW Split programa polaznici će imati priliku sudjelovati u edukativnim predavanjima, radionicama, panel diskusijama, networking eventovima i 24-satnom Hackathon natjecanju Gewathon. GEW se održava pod pokroviteljstvom HAMAG-BICRO, a već drugu godinu organizira ga Studentski poduzetnički inkubator, Poduzetnički centar Split, Klub mladih Split, Startup.hr i Udruge programera informacijske tehnologije (UPIT). Gewathon je na programu 18. i 19. studenoga. Maratonsko natjecanje u programiranju trajat će 24 sata bez pauze, a natjecatelji će imati zadatak razviti potpuno novu aplikaciju u skladu s pravilima natjecanja. Po završetku natjecanja timovi koji su uspješno izvršili svoj zadatak imat će na raspolaganju dodatnih 5 minuta kako bi osvojili naklonost stručnog žirija i izborili svoje mjesto među tri najbolja tima. Sudionici će također imati priliku upoznati domaće i inozemne poduzetnike, te se s njima umrežiti. Natjecanje ima dvojaki karakter. S jedne strane, pruža priliku timovima da razviju svoju ideju i projekt uz pomoć izvrsnih mentora, a kasnije i kroz podršku Studentskog poduzetničkog inkubatora i Poduzetničkog centra Split. S druge strane, omogućuje sudionicima da dodatno razvijaju svoje vještine, te ih usmjerava na daljnje usavršavanje kroz rad na zanimljivim i naprednim projektima.

GEW se dosad proširio u preko 160 zemalja diljem svijeta te se ove godine održava od 13.-19. studenog 2017. godine. Program pogledajte na: http://spi.efst.hr/gew-2/