• hr
  • en
  • de
  • it
  • ru

Održan prvi međuregionalni sastanak KISS ME projekta

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) organizirala je prvi međuregionalni sastanak za sve partnere i dionike KISS ME projekta 4. i 5. listopada 2017. godine u Zagrebu i Varaždinu.

Prvi dan sastanka partneri su posjetili BIOCentar u Zagrebu – centar za inkubaciju, prijenos znanja i tehnologije sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Tamo im je održana prezentacija rada Centra te je nakon toga slijedio obilazak ustanove. Dan je završio s produktivnim sastankom u kojem su partneri projekta raspravljali o najvažnijim točkama prošlih, aktualnih i nadolazećih projektnih aktivnosti.

Drugi dan su posjetili Tehnološki park Varaždin, najveći hrvatski ICT tehnološki park, također sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Tamo su dionici predstavili projekte iz svojih regija te dali vrijedne spoznaje o uspješnim pristupima i dobrim praksama. Program je bio podijeljen na tri teme:

  1. Učinkoviti instrumenti politike za prekograničnu suradnju između malih i srednjih poduzeća (MSP-a) – subvencije, vaučeri i financijski instrumenti
  2. Djelotvornost prekograničnih organizacija za poslovnu podršku – zajednički centri kompetencije/izvrsnosti, poslovni inkubatori i tehnološki parkovi
  3. Prekogranična/regionalna inovativnost i Strategije razvoja MSP-a u odnosu na nacionalne strategije

Nakon svakog predstavljanja projekta slijedile su rasprave i razmjena ideja.

Sljedeći međuregionalni sastanak održat će se u nizozemsko-njemačkoj graničnoj regiji u prvoj polovici 2018. godine.

KISS ME je Interreg Europe projekt kojim se nastoje ojačati inovacijski kapaciteti MSP-a uspoređujući pristupe četiri različite granične regije uz razmjenu alata za  uključivanje MSP-a u prekograničnu suradnju, a time i poboljšanja instrumenata politike s ciljem poticanja inovacija u malim i srednjim poduzećima u svakoj regiji.

Više na stranicama http://www.interregeurope.eu/kissme.