• hr
  • en
  • de
  • it
  • ru

Pozivamo vas na konferenciju OSTANI U HRVATSKOJ 30. i 31. svibnja u SC-u

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu u sklopu svoje tradicionalne manifestacije „ScoolFest“ organizira konferenciju „Ostani u Hrvatskoj“ koja će se održati 30. i 31. svibnja u Studentskom centru (SC) u Zagrebu.

Nositelji projekta su Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska gospodarska komora (HGK) i kao glavni inicijator Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu. Više o projektu možete saznati u privitku, kao i detaljni program. Manifestaciju „SchoolFest“ prošle godine posjetilo je više od 15 000 studenata i trajala je 8 dana.

Glavni cilj konferencije „Ostani u Hrvatskoj“ je studentima kroz panele, radionice, sajam karijera i mjera za mlade nekoliko ministarstava prezentirati mogućnosti ostanka u Hrvatskoj kao mjesto za nastavak života, cjeloživotnog obrazovanja i usavršavanja, odnosno razvoja karijera, rada i napredovanja pojedinca i društva kako bismo pokušali zaustaviti rastući trend velikog broja odlaska mladih visokoobrazovanih ljudi iz Hrvatske posljednjih nekoliko godina.

Osnovna ideja je da se kroz promociju uspješnih hrvatskih poduzeća koja djeluju i zapošljavaju na području Republike Hrvatske mladima pruži razlog zašto da svoju budućnost usmjere u razvoj Republike Hrvatske i da ostanu u Hrvatskoj. Planirano je predstavljanje poslovanja 50 najuspješnijih poduzeća unutar Republike Hrvatske, kako bi se studenti koji uskoro diplomiraju ili su tek diplomirali upoznaju s tržištem rada i mogućim poslodavcima unutar Republike Hrvatske.

Svakom poduzeću koje odluči sudjelovati u projektu nudi se opcija da samostalno odabere način na koji se želi prezentirati ostalim sudionicima i posjetiteljima kroz tri sponzorska paketa o čemu više možete saznati u privitku. Na konferenciji će osim HGK sudjelovati i Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Ministarstvo gospodarstva poduzetništva i obrta, Hrvatska agencije za malo gospodarstvo, investicije i inovacije (HAMAG-BICRO) te predstavnici Instituta za stručno usavršavanje.

Za one koji se žele uključiti u projekt sve dodatne informacije o projektu mogu dobiti od g. Bože Pavičina iz Odnosa s javnošću HGK (bpavicin@hgk.hr) i g. Mate Vukšića iz Sveučilišta u Zagrebu (mvuksic@unizg.hr).