• hr
  • en
  • de
  • it
  • ru

Inovacije novoosnovanih MSP: više od 1.3 milijuna kuna za inovativnu aplikaciju Mogy

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), dodijelila je bespovratna sredstva u iznosu od 1.2 milijuna kuna, ukupne vrijednost projekta gotovo 1.3 milijuna kuna, u sklopu poziva Inovacije novoosnovanih MSP, korisniku Mobile Gym za njihov projekt „Mogy App“,.

Projektni prijedlog „Mogy App“ je aplikacija koja sofisticiranim algoritmom analize povratnih infomacija o korisnikovom vježbanju, te korištenjem tih podataka u svrhu optimizacije programa korisnika optimizira svakodnevni posao trenera, uz lakšu i jednostavniju personalizaciju programa, sukladno rezultatima i mjerenjima postignutim kod krajnjih korisnika.

Mogy je pokrenut kako bi optimizirao i pojednostavnio dnevne poslove američkog osobnog trenera Robyja MacIntyrea, poznatog profesionalnog trenera američkih World Wrestling Entertainment (WWE) zvijezda poput Johna Cene i brojnih drugih. Danas je korištenje aplikacije maksimalno pojednostavljeno i intuitivnije od većine sličnih aplikacija na tržištu. Treneri sami kreiraju vježbe, a aplikacija dolazi s više od 800 videa koje im znatno olakšavaju posao.

„Moramo spomenuti da nam je za realizaciju projekta jedna od ključnih bila dodjela bespovratnih sredstava HAMAG-BICRO-a. To je za nas bilo iznenađujuće pozitivno iskustvo pri čemu su svi bili vrlo susretljivi, efikasni i od velike pomoći.“ – izjavio je direktor Mobile Gyma Andrej Radinger.

U sklopu ovog poziva do sada je  potpisano 27 ugovora, ukupne vrijednosti 35 milijuna kuna, od čega su 30 milijuna kuna bespovratna sredstva. Cilj ovog Poziva je potaknuti razvoj potpomognutih novoosnovanih poduzeća, prijenos inovativnih ideja poduzetnika u tržišno uspješne poslovne poduhvate i stvaranje novih inovativno orijentiranih poduzeća s potencijalom rasta i izvoza. Naglasak je na poticanju ulaganja neophodnih za primjenu, odnosno komercijalizaciji rezultata istraživanja, razvoja i inovacija u poslovne aktivnosti i pokretanje proizvodnje na temelju primijenjenih rješenja.