• hr
  • en
  • de
  • it
  • ru

Forbes: Rimac među 30 najuspješnijih mladih poduzetnika

Mate Rimac Foto: Petar Glebov/PIXSELL

– Rimac je počeo u svojoj garaži, a nakon toga je osvojio više nagrada za svoju tehnologiju – piše Forbes

Mate Rimac odabran je na prestižnu listu utjecajnog poslovnogmagazina Forbes 30 under 30. Već kako joj ime govori, riječ je o listi koja okuplja najutjecajnije poslovne ljude starog kontinenta ispod 30 godina u deset kategorija.

Rimac je na prestižan popis u kategoriji Industrija dospio sa šire liste koja je okupljala čak 300 uspješnih mladih i inovativnih poslovnjaka a da bi je Forbesov panel stručnjaka skratio na 30 od kojih se u 2017. najviše očekuje.

U obrazloženju za Rimčevu nominaciju stoji kako je njegov cilj napraviti kompaniju koja je više cool od Tesle a baveći se istim poslom, proizvodnjom električnih automobila koji ne samo da su efikasni i ekološki prihvatljivi, već su brzi i uzbudljivi.

Želi, stoji dalje, napraviti proizvođača automobila u zemlji koja ga nikada nije imala, a ima tek manji broj tehnoloških kompanija.

Podsjećaju kako Rimac proizvodi i električne bicikle, ali i da je počeo kod kuće u garaži te je osvojio više nagrada za svoja tehnološka dostignuća. Zanimljivo, i u prvom smo odabiru na ovoj listi imali predstavnicu, bila je to Urška Sršen iz Bellabeata koja je bila na listi kategorije Tehnologija.

Izvor: Vecernji.hr http://bit.ly/2k44Xu5 

*HAMAG-BICRO potpora:

Kroz HAMAG-BICRO programe korisnik Rimac Automobili ostvario je više od 5 milijuna kuna potpore.  Bespovratna sredstva HAMAG-BICRO-a dobio je za različite projekte kroz programe: PoC5 – 350 000 kuna, PoC6 – 350 000 kuna, IRCRO – 900 000 kuna, SME Instrument – 375 000 kuna te Poduzetnički Impuls (MINPO) – 400 000 kuna.  Osim bespovratnih potpora, Rimcu je osigurano jamstvo HAMAG-BICRO-a u iznosu 2,6 milijuna kuna za kredit od 3,7 milijuna kuna.