• hr
  • en
  • de
  • it
  • ru

Eurostars: potpisali smo ugovor s tvrtkom POLI-MIX

Predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a, Vjeran Vrbanec i zamjenik predsjednika Uprave, Boris Guina, potpisali su milijun kuna vrijedan ugovor o dodjeli financijskih sredstava kroz program Eurostars s tvrtkom POLI-MIX.

„Ponosni smo što možemo financirati projekt tvrtke POLI-MIX, odobren u snažnoj konkurenciji na razini cijele Europe. Provedbom programa Eurostars podupiremo međunarodnu suradnju te ohrabrujemo tvrtke da istražuju i razvijaju nove proizvode i konkuriraju na međunarodnim tržištima.“ – izjavio je Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a.

Eurostars je program kojim se potiču mala i srednja poduzeća (MSP) na suradnju s međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih (IR) aktivnosti. Osnovni kriterij je sudjelovanje minimalno dvije zemlje članice u projektu. Bespovratna sredstva iz Programa ovog puta osigurala je jedna od vodećih hrvatskih tvrtki u proizvodnji poliuretana – tvrtka POLI-MIX.

Riječ je o projektu CASENIPP kojim se u suradnji s pet projektnih partnera iz 4 zemlje želi razviti ne-izocijanatni poli karbonatni poliuretanski sustav za pjene, elastomere i premaze. Vrijednost ugovorenih sredstava iz programa Eurostars iznosi 1.026.741,00 kuna, a očekivano trajanje projekta je 30 mjeseci. 

U tijeku je Natječaj za program Eurostars 2 čiji je rok za online punu prijavu (prema EUREKA tajništvu- Bruxelles) 14. rujna 2017. u 20 sati.